Căutare Live

Au trecut 43 de ani de la cutremurul din '77, dar românii fac aceeași greșeală mereu! Ce detaliu te poate costa scump

La 43 de ani de la cutremurul devastator din '77, România se laudă cu aplicaţii care pot salva vieţi. În faţa unui nou seism, autorităţile se bazează pe tehnologie, deşi suntem înconjuraţi de clădiri care stau să cadă în orice moment. Cel puţin în Bucureşti, pericolul este iminent!

Ce trebuie să faci dacă ai o locuință

Capitala nu este pregătită pentru un cutremur puternic. Din informațiile prezentate de cei de la Observator, în prezent există peste 845 clădiri cu risc seismic, dintre care 350 sunt un real pericol public! Aproximativ 45% din infrastructură este în zona de risc și 9.000 de locatari locuiesc în clădiri ce nu ar rezista unui cutremur major.

Doar 1 din 5 locuinte este asigurata, la 43 de ani de la cutremurul din 1977, desi cutremurul este al doilea risc de care romanii sunt ingrijorati cand vine vorba de locuintele lor, dupa incendiu, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie pentru UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania).

Potrivit aceluiasi studiu, sapte din zece romani se declara interesati de asigurarile de locuinte.

Potrivit reprezentantilor UNSAR, la cutremurul din 1977, aproape 1.600 de vieti au fost pierdute si 35.000 de camine afectate.

La sfarsitul lunii septembrie 2019 erau in vigoare aproximativ 1,5 milioane de asigurari facultative de locuinte si 1,7 milioane de asigurari PAD, potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. In Romania, exista aproape nouă milioane de locuinte, lucru ce arată că nu toți românii nu se grăbesc să își asigure locuințele pentru cutremur.

Poluare din București, cauzată de un accident ecologic! Gabriela Firea cere ajutorul președintelui Klaus Iohannis... O clipă de neatenție l-a costat viața. Un angajat al Sălii Sporturilor din Arad a murit după ce a alunecat într-un burla...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri