Antena Căutare

Avioanele de tip AN-2, consemnate la sol pana la elucidarea cauzelor catastrofei de la Tuzla

Avioanele de tip Antonov 2 au fost oprite la sol pana la elucidarea cauzelor care au dus la producerea accidentului aviatic de la Tuzla, in urma caruia 12 persoane si-au pierdut viata. Potrivit generalului de flotila aeriana Victor Strambeanu, un raport preliminar ar urma sa fie pregatit in circa 30 de zile.


Generalul de flotila aeriana a precizat ca nu exista indicii ca avionul ar fi aterizat pe vreuna dintre aripi. Strambeanu nu a precizat cine se afla la mansa, precizand doar ca la acest fel de misiuni de obicei sunt oameni cu experienta.

"La acest moment, nu avem indicii ca ar fi fost vreo explozie in aer. Cel mai probabil, incendiul s-a produs la impactul cu solul", a declarat Victor Strambeanu.

O comisie de investigatie tehnica, numita prin ordin al Ministrului Apararii Nationale, cerceteaza imprejurarile producerii catastrofei aviatice de la Tuzla.
Deocamdata nu se stie daca tragedia a fost provocata de o eroare umana, de una tehnica, sau de amandoua. Cert este ca avionul nu a depasit capacitatea maxima.

In momentul producerii accidentului aviatic, in aparatul de zbor se aflau 14 persoane. 12 dintre acestea nu au supravietuit incidentului, celelalte doua fiind internate in spital.

Eroul de la Tuzla: Supravietuitorii accidentului, salvati de un militar de la Marina... Traian Basescu, la Galati, pentru a inspecta lucrarile la digul de aparare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x