Nu s-a intamplat insa nimic, pentru ca partenerii de guvernare ai PNL la vremea respectiva, si anume PDL-istii, s-au opus vehement stoparii virarii unor sume astronomice de la bugetul de asigurari sociale catre bugetul fara fund al SN Posta Romana. Comisionul pentru distribuirea pensiei la domiciliu a ramas de 1,3% din valoarea sumei virate, si este suportat din bugetul asigurarilor sociale. Adica fix din bugetul de pensii.
Conform bugetului SN Posta Romana pe anul 2011, publicat in Monitorul Oficial din 11 aprilie, nu mai putin de o treime din veniturile societatii provin anul acesta din comisionul perceput pentru virarea pensiilor. Mai precis, este vorba despre 112,5 milioane de euro. O suma enorma, care este suportata de bugetul de asigurari sociale, adica acelasi din care se platesc si pensiile.
Pentru o mai buna intelegere a aberatiei bugetare, sa ne amintim ca in luna ianuarie, cand au fost taiate pensiile militare, Guvernul a justificat masura antisociala prin faptul ca se realizeaza o economie de 30 de milioane de euro pe an, economie absolut necesara pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata a pensiilor. Deci din taierea pensiilor militare s-a realizat o economie de patru ori mai mica decat s-ar fi realizat daca, sub aceeasi justificare a crizei si a pericolului intrarii in incapacitate de plata a sistemului de pensii, s-ar fi suspendat, macar pe o perioada determinata, plata comisionului catre Posta.
Vezi aici cum a comentat Mircea Badea platirea comisionului catre Posta!
Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!
Foto: Jurnalul