Căutare Live

Bărbat din Iași ajuns în comă, la spital, după ce a mâncat o conservă de pește. Alimentul fusese ținut la căldură

A ajuns de urgență la spital după ce a mâncat o conservă de pește. Un bărbat din Iași se află în comă și a fost diagnosticat cu o boală severă, contactată după consumul acelui aliment. Se numește botulism și medicii spun că este extrem de periculoasă. 

Conservă de pește

Specialiştii arată că boala poate fi contactată după ce se consumă conserve sau peşte marinat. Omul de 62 de ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi în stare gravă. Acesta consumase produse din peşte, iar după câteva ore i s-a făcut rău, scrie presa locală. Este vorba despre o conservă din peşte preparată în casă, care, potrivit specialiştilor, ar fi fost ţinută în condiţii necorespunzătoare.

În prezent, ieşeanul se află în comă la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului. „Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani. Este un caz grav, pe Terapie Intensivă. În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a declarat pentru Adevărul prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Specialiştii trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care se consumă conservele şi preparatele din peşte. „Peştele marinat insuficient preparat termic poate transmite această boală. Uneori poate prezenta şi complicaţii ajungându-se la fenomene neurologice, chiar la insuficienţă respiratorie”, spune directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Jandarmeria, prinsă cu minciuna în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale 2019! Oamenii au taxat imediat: „Mă simt...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri