Antena Căutare

Capitala, impanzita de constructii fara autorizatie

Sa construiesti un bloc in Capitala n-ar fi prea greu. Bani sa fie, restul se rezolva. O demonstreaza zeci de cladiri construite dupa bunul plac al proprietarilor. Multi au reusit sa ridice constructii de peste patru etaje in zone unde sunt permise doar doua si sa faca averi mari din vanzarea lor. Noii dezvoltatori imobiliari s-au descurcat si in jurul Capitalei unde poti sa te apuci de construit chiar si fara autorizatie.

Un dezvoltator imobiliar din Bucurestii Noi spune fara ezitare ca blocul sau are 3 etaje. Mult ar spune autoritatile, avand in vedere ca, potrivit Planului Urbanistic General al Capitalei, locuintele din zona trebuie sa aiba maximum doua etaje plus mansarda.

Etajul in plus, ii poate aduce, insa, o mica avere. Cum pe etaj sunt cinci apartamente, iar pretul mediu este de 60.000 de euro, omul ramane cu aproape 300.000 de euro profit.

Ce risca acest constructor? Nimic. A construit, cel mai probabil, cu un Plan urbanistic zonal care i-a permis sa se inalte mai mult. Doar cei fara autorizatii pot insa pati ceva. Pot primi amenda sau li se poate demola intreaga constructie.

Cum multe dintre cladirile care nu respecta planurile urbanistice sunt avizate chiar de catre autoritati, astfel de imobile vor tot aparea in Bucuresti.

Atentie la cumparaturi! Cativa comercianti, prinsi ca vindeau carne stricata ... Sorin Oprescu e gata de lupta cu nametii: "Vom avea grija si de strazile mici, din cartiere"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x