Antena Căutare

Capitala, impanzita de constructii fara autorizatie

Sa construiesti un bloc in Capitala n-ar fi prea greu. Bani sa fie, restul se rezolva. O demonstreaza zeci de cladiri construite dupa bunul plac al proprietarilor. Multi au reusit sa ridice constructii de peste patru etaje in zone unde sunt permise doar doua si sa faca averi mari din vanzarea lor. Noii dezvoltatori imobiliari s-au descurcat si in jurul Capitalei unde poti sa te apuci de construit chiar si fara autorizatie.

Un dezvoltator imobiliar din Bucurestii Noi spune fara ezitare ca blocul sau are 3 etaje. Mult ar spune autoritatile, avand in vedere ca, potrivit Planului Urbanistic General al Capitalei, locuintele din zona trebuie sa aiba maximum doua etaje plus mansarda.

Etajul in plus, ii poate aduce, insa, o mica avere. Cum pe etaj sunt cinci apartamente, iar pretul mediu este de 60.000 de euro, omul ramane cu aproape 300.000 de euro profit.

Ce risca acest constructor? Nimic. A construit, cel mai probabil, cu un Plan urbanistic zonal care i-a permis sa se inalte mai mult. Doar cei fara autorizatii pot insa pati ceva. Pot primi amenda sau li se poate demola intreaga constructie.

Cum multe dintre cladirile care nu respecta planurile urbanistice sunt avizate chiar de catre autoritati, astfel de imobile vor tot aparea in Bucuresti.

Atentie la cumparaturi! Cativa comercianti, prinsi ca vindeau carne stricata ... Sorin Oprescu e gata de lupta cu nametii: "Vom avea grija si de strazile mici, din cartiere"...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x