Antena Căutare

Bolnavii in coma nu vor mai fi dializati in spitale publice

Societatea Romana de Nefrologie protesteaza fata de modul discriminatoriu in care statul aloca fonduri pentru dializa, preferand centrele private, astfel ca din acest motiv spitalele publice nu vor mai putea dializa bolnavii cu insuficienta renala acuta aflati in coma.

Din pacate am fost obligati sa anuntam autoritatile de sanatate publica despre faptul ca am inchis centrele de dializa din Capitala din spitalele publice, dupa ce Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca nu ne va aloca aceleasi sume ca in sistemul privat, ci de aproape cinci ori mai putin. In spitalul public o dializa pentru insuficienta renala acuta, pacient in coma, se plateste la nivel de DRG, adica plata pe caz rezolvat, in schimb la unitatile private, statul plateste procedura in sine, adica de cinci, chiar zece ori mai mult


Managerul Spitalului "Sf. Ioan" din Capitala, profesor doctor Alexandru Ciocalteu, a declarat, vineri, ca in urma cu o zi a cerut Directiei de Sanatate Bucuresti sa inchida centrul de dializa, intrucat CNAS a refuzat sa aloce bani pentru functionarea unitatii.

"Din pacate, suntem un spital de urgenta. Vin bolnavi in stare grava, in coma, care au nevoie de dializa. Fondurile alocate de CNAS sunt mult mai mici decat cele acordate sistemului privat pentru aceste proceduri. Din pacate costurile dializei sunt mari si nu putem sa tratam aceste cazuri ca pe orice alte cazuri care nu presupun cheltuieli foarte mari", a mai spus profesorul Ciocalteu.

Mircea Cartarescu, Ana Blandiana si Ion Barbu semneaza o scrisoare de protest adresata Premierului si Presedintelui Roma... Statistica demografica: Tot mai putini si tot mai batrani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x