Legea fumatului e făcută ca să fie încălcată în restaurante. Pentru a câştiga clienţi, patronii ignoră orice regulă. Şi le permit celor din local să îşi aprindă ţigările unde vor.
Ba chiar au găsit soluţii ingenioase ca să nu trezească suspiciuni în cazul unui control. Oricum, ei îşi asumă amenzile. Ce nu ştiu clienţii fumători însă, e că şi ei pot rămâne, dintr-un foc, fără cinci sute de lei în buzunar.
Au fost întrebate instituţiile statului, pe raza cărora se află şi restaurantele vizitate de reporterii Observator, câte amenzi au aplicat în ultima vreme şi, mai ales, câte controale au efectuat. Până acum însă nu s-a primit niciun răspuns. Legea fumatului totuşi pare să-i intereseze mai mult pe medici. Iar rezultatele se văd. Conform statisticilor, faţă de perioada în care fumatul era permis peste tot, numărul celor îmbolnăviţi de fumul toxic a scăzut cu aproape șase procente.