Antena Căutare

Bucuresti: "Magazinele de vise", interzise langa scoli, spitale, gari si biserici

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a interzis, vineri, functionarea magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice in apropierea scolilor, spitalelor, garilor si bisericilor.

O decizie similara a fost luata in urma cu aproape doua saptamani si la Iasi, acolo unde numarul de pacienti care ajung la spital in urma consumului de etnobotanice era in crestere. Consilierii locali din Iasi au decis pe 7 decembrie sa interzica vanzarea de astfel de produse la o distanta mai mica de trei kilometri fata de scoli si alte locuri publice, printre care camine, parcuri, baze sportive, biserici, locuri de agrement, gari si autogari.

In luna februarie a acestui an, Guvernul a emis o Ordonanta de urgenta prin care a fost interzisa comercializarea unui numar de 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Initiativa Guvernului a fost motivata de situatia aparitiei in Romania a unor magazine in care se comercializau o serie de produse care aveau in componenta lor diverse plante si substante cu proprietati psihoactive. Acestea s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sanatate si erau considerate "droguri legale".

In ciuda Ordonantei Guvernului, sute de tineri au continuat sa ajunga la spital in stare grava, in urma consumului de plante etnobotanice.

In plus, varsta consumatorilor a inceput sa fie din ce in ce mai mica, fiind inregistrat chiar si un caz de 12 ani. Tinerii cumparau produsele fie din magazinele de specialitate, fie de pe Internet.

In aceste conditii, medicii si inspectoratele scolare au solicitat in mai multe randuri inchiderea magazinelor care comercializeaza astfel de produse. In urma controalelor, mai multe magazine din diferite judete au fost inchise sau suspendate, iar unele autoritati locale au decis interzicerea acestora.


Victor Adrian Prisacariu, romanul care a creat un sistem de interactiune om-calculator similar cu cel din Iron Man... VIDEO! Irinel Columbeanu isi spioneaza sotia in Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x