Antena Căutare

Bucurestiul, capitala capcanelor! Gropile si cladirile vechi, un pericol pentru pietoni

Intre doua obiective, turistii care vor veni in Capitala vor face slalom intre gropi si printre bucatile de tencuiala care cad de pe cladirile vechi. Orasul este impanzit de capcane, iar unele dintre ele sunt fatale.

In ciuda masurilor luate de autoritati, de cimentare a capacelor, gurile de canal descoperite inca rasar ca ciupercile dupa ploaie. Numai anul acesta au disparut aproape 350 de capace in Bucuresti.

Ca si cum n-ar fi suficient ca privim de doua ori pe unde calcam, o alta primejdie atarna greu peste tot in Capitala. Vorbim de tencuiala celor aproape 200 de cladiri vechi, catalogate ca pericol public, pe care le intalnim peste tot in Bucuresti.

Anual, cativa bucuresteni trec pe langa moarte ca prin urechile acului. Cand ajung in dreptul monumentelor istorice, pietonii maresc pasul, pentru ca stiu ca bucati din tencuiala se pot desprinde oricand.

Un sfat bun, tinand cont ca masurile de consolidare nu se iau peste noapte. Din 2003 au fost reparate 16 cladiri din bani publici, si alte zece din banii proprietarilor.

Si cand credeam ca suntem, in sfarsit, in siguranta, sub cerul liber si cu privirea atintita spre trotuar, descoperim ca nici aici nu suntem feriti de pericole. Si asta pentru ca, ocazional, spatiul destinat pietonilor se transforma in banda de urgenta a soferilor grabiti.

Cum pentru fiecare loc de parcare din Capitala se lupta cinci masini, soferii parcheaza in permanenta pe trotuar. Iar pietonii ajung, adesea, sa-si riste viata pe marginea strazilor.

Fost inspector de politie, prins in timp ce lua spaga... Romanii nu sunt dispusi sa faca sacrificii ca sa scape de datorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x