Antena Căutare

Ziua internațională a persoanelor vârstnice. Bunicii voluntari din Târgu Mureş, mentori pentru copii

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor la o şcoală din Târgu Mureş, bunicii au devenit mentori pentru nepoţii lor, dar şi pentru alţi copii care nu se mai pot bucura de îndrumarea bunicilor biologici. Vârstnicii voluntari i-au învăţat pe cei mici să facă tricotaje.

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor la o şcoală din Târgu Mureş, bunicii au devenit mentori pentru nepoţii lor, dar şi pentru alţi copii care nu se mai pot bucura de îndrumarea bunicilor biologici. Vârstnicii voluntari i-au învăţat pe cei mici să facă tricotaje, să picteze şi le-au dat sfaturi care să-i ajute pe viitor. Totul în cadrul unui proiect care să ajute persoanele de vârsta a treia să fie active şi să se integreze mai bine în societate.

Cu emoţie şi dragoste, zeci de bunici s-au strâns în jurul nepoţilor şi i-au iniţiat în tainele ţesutului, croitoriei şi picturii. Împreună, din mâinile lor, au ieşit adevărate opere de artă, iar cei mici, ca mulţumire, i-au bucurat cu cântece. Vârstnicii au devenit însă bunici adoptivi şi pentru alţi copii care nu se mai pot bucura de mângâierea şi îndrumarea bunicilor biologici. Proiectul numit „Generaţii" a fost implementat la Şcoala gimnazială „Alexandru Ioan Cuza" din Târgu Mureş.

Înconjurați de energia, vitalitatea și afecțiunea copiilor, buncii se simt mai puțin singuri și izolați şi se molipsesc de pofta de viață a celor mici. De fapt, acesta este şi scopul proiectului.

Bunicii voluntari vor face activităţi cu copiii până la sfârşitul anului, în zece ateliere de creaţie. Toate lucrările copiilor făcute cu buncii vor fi expuse în şcoală.

În fiecare an pe 1 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Are drept scop promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală.

Trasul cu arma, o pasiune tot mai întâlnită în România... Stație de metrou supraterană, în București! Unde se va afla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x