Antena Căutare

Burse de la stat pentru tinerii care se vor orienta către domeniul IT. Care este singura condiție ce trebuie îndeplinită

Domeniul IT ar putea prinde rădăcini serioase în Oradea, printr-un proiect al Primăriei. Concret, autorităţile locale vor să le ofere burse acelor liceeni şi studenţi care au de gând să rămână în oraş şi după studii şi care doresc să pună pe picioare o afacere într-unul dintre cele mai dinamice domenii ale momentului: informatica.

Domeniul IT ar putea prinde rădăcini serioase în Oradea, printr-un proiect al Primăriei. Concret, autorităţile locale vor să le ofere burse acelor liceeni şi studenţi care au de gând să rămână în oraş şi după studii şi care doresc să pună pe picioare o afacere într-unul dintre cele mai dinamice domenii ale momentului: informatica.

Măsura este cu atât mai bună cu cât datele arată că jumătate dintre tinerii români au în plan să ia drumul străinătăţii, în viitorul apropiat.

De o şansă în plus se vor bucura tinerii cu idei din industria IT. Prin programul "Realizează-te în Oradea" vor primi finanţare pentru a-şi pune în aplicare afacerile în acest domeniu. Banii vor fi acordaţi atât de autorităţile din oraş, cât şi de firmele din domeniu.

Bani vor primi şi acei liceeni din clasele terminale care studiază la un profil real. Pentru că autorităţile vor să îi facă să aleagă în viitor o carieră în domeniul IT, tinerii vor primi câte 200 de lei, lunar. Există însă şi o condiţie care trebuie îndeplinită pentru asta.

Programul "Realizează-te în Oradea" va intra în dezbatere publică, după care va fi supus votului Consiliului Local, la finalul acestui an. Deşi cifrele arată că salariul mediu în industria IT este de aproximativ 6400 de lei, domeniul duce totuşi lipsă de personal specializat

Două comunități de romi, luate cu asalt de polițiști și procurori! Ce căutau oamenii legii?... Accident de muncă TERIBIL în Sibiu! Un bărbat a fost la un pas de moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x