Antena Căutare

Calendar ortodox 15 august. Paștele verii, mare sărbătoare pentru creștini

Crestinii sarbatoaresc pe 15 august Adomirea Maicii Domnului, sau Sf Marie Mare. Aceasta sarbatoare este considerata Pastele verii, datorita importantei sale pentru biserica si credinciosi.

Creștinii sărbătoaresc pe 15 august Adomirea Maicii Domnului, sau Sf Marie Mare. Această sărbătoare este considerată Paștele verii, datorită importanței sale pentru biserică și credincioși.

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maică Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: "Acestea zice Fiul tău: Vremea este a mută pe maică Mea la Mine. Nu te teme de această, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viață cea nemuritoare“. După ce Fecioara Maria și-a cerut iertaciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat.

Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcășurile cerești. Tradiția mărturisește ca Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul ei, Apostolii au deschis mormântul. Dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.

Mâine, Biserica cinstește Sfânta Mahrama a Domnului și face pomenirea:

- Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache.

Sursă: crestinortodox.ro

SFÂNTA MARIA 2018. Cea mai puternică rugăciune. Îţi îndeplineşte orice dorinţă dacă o spui în ajunul Adormirii Maicii Do... JALE pe DN 1! Un ACCIDENT cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x