Antena Căutare

Calendar ortodox februarie 2019. A început Triodul! Ce reguli să respecți până la Paști

Calendar ortodox februarie 2019. Pe 17 februarie am intrat în Triod, o perioadă extrem de importantă premergătoare Paștelui. Iată ce trebuie să știe credincioșii despre Triod. 

Calendar ortodox februarie 2019. A început Triodul! Ce reguli să respecți până la Paști
calendar ortodox februarie 2019, triodul

Calendar ortodox februarie 2019. Pe 17 februarie am intrat în Triod, o perioadă extrem de importantă premergătoare Paștelui. Iată ce trebuie să știe credincioșii despre Triod.

Calendar ortodox februarie 2019. Ce este Triodul

Potrivit calendarului creștin ortodox 2019, începând cu Duminica "Vameșului și a Fariseului" din 17 februarie 2019, se intră în perioadă Triodului, o etapă premergătoare Sfintelor Paști.

Credincioșii trebuie să știe că denumirea de "triod" vine de la cartea în care sunt redate slujbele din acest timp. Cuvântul "triod" își are etimologia din termenul grecesc "triodion", format din cuvintele "tria" (trei) și "odi" (odă) și înseamnă cântare în trei strofe, ode.

Potrivit crestinortodox.ro, perioada Triodului cuprinde 10 săptămâni. Ea începe cu trei săptămâni înainte de Postul Mare și ia sfârșit în Sâmbăta Păștilor. Această perioadă cuprinde zilele pregătitoare Postului Sfintelor Paști; Postul Sfintelor Paști și Săptămâna Patimilor.

Se știe că Postul Paștelui este cel mai aspru din an, iar sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai importantă sărbătoare religioasă din an.

Conform calendarului bisericesc, Postul Mare începe pe 11 martie 2019 și se termină pe 27 aprilie 2019.

Când pică Postul Paștelui în 2019 și ce trebuie să știi

Calendar ortodox februarie 2019. Triodul. Ce trebuie să faci până în Postul Paștelui

Triodul începe cu duminica vameșului și a fariseului. Urmează o săptămână relativ obișnuită din punct de vedere liturgic și ascetic, apoi duminica fiului risipitor.

Triodul trebuie văzut ca un îndrumar duhovnicesc, prin intermediul căruia strădaniile omului sunt canalizate către o înnoire duhovnicească, către o schimbare a vieţii lăuntrice.

Prin perioada Triodului și prin slujbele săvârşite. Triodul devine un ghid duhovnicesc de înălţare a creştinului, oferindu-i călăuzirea necesară pe întreg parcursul Postului Mare. Triodul însemnă o schimbare a structurii şi a conţinutului slujbelor Bisericii, integrându-i pe credincioși într-un nou mod de existenţă: calea către Împărăţia cerească.

surse: crestinortodox.ro, ziarullumina

Accident bizar în Capitală! Martorii au trăit momente de groază! Un bărbat a fost la un pas de moarte... Este oficial!Pensionarii beneficiază de transport în comun gratuit! De ce acte ai nevoie și unde te poți înscrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x