Căutare Live

Cancerul poate fi depistat cu patru ani înainte ca simptomele să apară! „Testul mai este numit biopsie lichidă”

Cancerul poate fi depistat cu patru ani înaintea primelor simptome, printr-un test de sânge, au anunțat cercetătorii din China.

Cancerul poate fi depistat cu patru ani înainte ca simptomele să apară! „Testul este numit biopsie lichidă”

profimediaimages.ro

Potrivit specialiștilor, testul de sânge non-invaziv, numit PanSeer, detectează cancerul la 95% dintre persoanele care nu au simptome, însă ulterior primesc un diagnostic.

„Am demonstrat că cinci tipuri de cancer pot fi depistate printr-un test de sânge bazat pe metilare ADN, cu patru ani înainte de diagnostic”, a scris echipa de cercetători în revista Nature Communications.

Cum funcționează testul de sânge non-invaziv ce detectează cancerul

Totodată, ei spun că testul nu prezice cancerul, ci mai degrabă detectează excrescenţele canceroase ce nu provoacă simptome.

Astfel de teste, cunoscute sub numele de „biopsii lichide”, au devenit punctul central al multor cercetări, deoarece oferă o modalitate non-invazivă de a analiza pacienţii.

Avertisment de la medici! Greșeala ce crește cu peste 50% riscul de apariție a două tipuri de cancer

Acesta nu este primul studiu ce a raportat rezultate pozitive pentru depistarea timpurie a cancerului printr-un test de sânge.

Cu toate acestea, echipa a spus că cercetarea a fost interesantă, deoarece a demonstrat încă o dată că boala poate fi detectată înainte ca pacienţii să prezinte orice simptome, potrivit Mediafax.

De ce ar trebui să mănânci avocado. Principalele 10 beneficii ale acestui fruct asupra organismului! Luptă cu unele dintre cele mai temute boli!

Rezultatele studiului au revelat că testul de sânge PanSeer a depistat cancerul la 88% dintre participanţii care au fost deja diagnosticaţi şi la 95% dintre participanţii care nu au fost diagnosticaţi cu cancer, însă ulterior au continuat să dezvolte boala.

Totuşi, studiul s-a bazat pe un număr mic de cazuri, iar testul nu poate identifica concret despre ce tip de cancer este vorba.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Întâmplare inedită! Într-un sat cu 29 de locuitori, s-a născut primul copli, după opt ani de zile: "Naşterea lui De...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri