Antena Căutare

Când am putea avea parte de vârful valului 5 de infectare cu coronavirus. Ce spune Alexandru Rafila despre relaxarea restricțiilor

Alexandru Rafila spune că estimările specialiștilor aproximează că vârful de infectare cu coronavirus în valul 5 va fi pe la jumătatea lunii februarie.

Ministrul Sănătății consideră că vârful valului 5 de infectare cu coronavirus se va înregistra pe 10-15 februarie 2022

Hepta & Shutterstock

Alexandru Rafila consideră că vârful valului 5 al pandemiei de coronavirus în România va fi atins în intervalul 10-15 februarie, iar ulterior numărul cazurilor se va afla pe o pantă descendentă. Totodată, ministrul Sănătății a spus că se preconizează că în luna martie vom avea de-a face cu o relaxare a măsurilor restrictive.

Citește și: Alexandru Rafila: „La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini, Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi”

Ce spune ministrul Sănătății despre posibile măsuri de relaxare

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Ministrul Sănătății a vorbit despre existența unor focare de infectare în sistmul medical.

Citește și: Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care nu au făcut doza a treia de vaccin. Ce se întâmplă cu certificatele Covid

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situație în București și încercăm să găsim soluții, chiar temporare, pentru continuarea activității și ca pacienții să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital”, a spus ministurl Sănătății pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Rafila, despre vaccinul anti-Covid-19. De câte ori prevede că îl vom face în viitor. Ce provoacă vaccinarea la intervale scurte

„Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții. E o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unități, cu asistență de la DSP și Ministerul Sănătății. Ne pregătim și pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ținem lucrurile sub control. În curând venim cu detalii, stabilim un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România”, a adăugat ministrul.

De curând, un oficial OMS a vorbit despre „sfârșitul pandemiei de COVID în Europa”

Un oficial OMS vorbește despre „sfârșitul pandemiei de COVID în Europa”. În ce condiții am putea avea parte de acest sce... Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până pe 6 februarie 2022. Când vom avea parte de temperaturi mai calde...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x