Antena Căutare

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Calendar astronomic septembrie România 2018

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Calendar astronomic septembrie Romania 2018. Echinocțiul de toamnă va fi duminică, 23 septembrie și reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea în România, de miercuri, 26 septembrie 2018

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Calendar astronomic septembrie România 2018 Galerie
Echinocțiu de toamnă | iuliaradu.wordpress.com

Astăzi, 11 septembrie, este a 254-a zi din anul 2018. Echinocțiul de toamnă va începe pe 23 septembrie. Atunci soarele se va afla pe ecuatorul ceresc. Începând cu 26 septembrie, ziua va fi aproximativ egală cu noaptea. În emisfera sudică durata zilei crește, iar în cea nordică durata zilei scade.

În latină “septem” înseamnă “șapte”. În calendarul roman, luna septembrie reprezenta luna a șaptea până în 153 î.e.n. Soarele se va afla în constelația Leo și va intra în constelația Virgo pe 17 septembrie. De pe Soare, Pământul va părea ca fiind în constelația Aquarius. Terra va traversa constelația Aquarius, ajungând în Pisces pe 16 septembrie.

Pe 11 septembrie, după ce apune Soarele, se va putea observa secera Lunii în creștere din constelația Virgo. În partea stângă, în aceeași zonă, se va vedea un astru strălucitor. Aceea este planeta Venus, cea mai apropiată planetă de Pământ, fiind și de aceeași mărime ca Terra. În această seară vor fi vizibile secera planetei Venus și secera Lunii.

Sursă foto: iuliaradu.wordpress.com, jurnalspiritual.eu

Anunț important făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 octombrie... „Mai avem doar 2 ani”! Avertismentul lui Antonio Guterres în legătură cu schimbările climatice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x