Căutare Live

Când va fi gata vaccinul românesc anti COVID 19? „Va fi ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt de acord cu vaccinurile”

Managerul Institutului Cantacuzino, care a semnat un parteneriat pentru realizarea serului cu centrul OncoGen din Timișoara, a dezvăluit când va fi gata primul vaccin românesc împotriva coronavirusului

Când va fi gata vaccinul românesc anti COVID 19? „Va fi ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt de acord cu vaccinurile”

Profimedia

18 luni ne despart de momentul în care primul vaccin românesc antiCOVID-19 va fi finalizat. Anunțul a fost făcut joi dimineață, de managerul Institutului Cantacuzino, profesorul doctor Mircea Ioan Popa.

Specialistul a precizat, însă, că este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață.

Citește și:

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi: „Hai odată! Nu mai avem timp de pierdut!”

„Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început.

Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”, a declarat prof. dr. Mircea Ioan Popa.

Citește și:

Teorie explozivă legată de COVID-19. Cum a apărut, de fapt, virusul, „optimizat din prima zi pentru om”

Noutatea vine în forma prin care va fi administrat vaccinul: pe cale intranazală. Decizia a fost luată analizând „felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, după cum a declarat chiar Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara.

„Dorința este ca produsul să nu fie unul injectabil, ci să fie administrat pe cal intranazală, asta însemnând ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de populația care nu este de acord cu vaccinurile”, a adăugat acesta.

Sursa: Antena 3

Cum se manifesta coronavirusul la o vârstă înaintată? Cazul unei femei de 111 ani care a supraviețuit virusului este exe... O româncă însărcinată a murit într-un spital din Italia. Patru copii o așteptau acasă: ”Vor ști că mami a salvat alte vi...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x