Antena Căutare

Vești senzaționale pentru mii de elevi! Când vor intra în vacanță! Prima zi liberă e vineri, 5 octombrie

S-au întors pe băncile școlii în urmă cu mai puțin de o lună de zile, iar acum mii de elevi din țară se pregătesc de vacanță. Prima zi liberă va fi vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. 

S-au întors pe băncile școlii în urmă cu mai puțin de o lună de zile, iar acum mii de elevi din țară se pregătesc de vacanță. Prima zi liberă va fi vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației.

Conform unui contract colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, elevii nu vor merge la școală de Ziua Educației.

„Unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului. (...) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

De asemenea, unităţile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru referendumul din 6-7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri, scrie Mediafax.

Clasele din învățământul primar, dar și grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018.

Zile libere pentru elevi 2018-2019

Ppotrivit aceluiaşi contract încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, elevii din Bucureşti au liber în zilele: 1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţiei; 30 Noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie - Naşterea Domnului.

Vacanțe elevi în anul școlar 2018-2019

Conform calendarului şcolar aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, anul şcolar 2018-2019 are 34 de săptămâni. Vacanţele şcolare ale elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 - 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019).

București 2018. Restricții de trafic miercuri și joi în capitală... Mii de locuri de muncă, disponibile pentru românii! Salariile sunt de mii de EURO! Ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x