Antena Căutare

Voluntarii trec prin clipe de groază cu oamenii care nu vor să respecte carantina "Ei nu înțeleg că sunt aici să îi ajutăm"

Tot mai mulţi oameni vin din zonele roşii şi nu înţeleg cât este de necesar să stea în carantină. Cei mai mulţi nu sunt de acord cu această decizie, ba chiar devin agresivi faţa de cei care se oferă voluntar să îi ajute.

La Braşov, tinerii de la Crucea Roşie merg zilnic la centrele de carantină pentru a duce apă şi mâncare. Însă nu mereu sunt bine primiţi. Ba mai mult, în unele cazuri a fostt nevoie chiar de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.

În plin pandemie nu numai medicii au viaţă grea. Sunt şi oameni care trebuie să interacţioneze zilnic cu persoanele ce intră în carantină instituţionalizată, iar unele dintre acestea ajung să facă scandal şi se potolesc abia după sosirea autorităţilor.

Mulţi nu înţeleg cât este de necesar să stea în carantină şi sunt nemulţumiţi chiar şi de hotelurile din Braşov, acolo unde nu duc lipsă de ceva.

"Ne întâlnim cu situații dificile la început, când persoanele vin din afară. În prima, a doua zi de carantină instituționalizată. Ei nu înțeleg că sunt aici să îi ajutăm, că le vrem doar binele. Totodată vrem binele populației și atunci trebuie să stea 14 zile aici ca să nu se extindă această epidemie", spune unul dintre voluntari.

Totuşi voluntarii de la Crucea Roşie Braşov s-au obişnuit şi au ajuns să depăşească rapid situaţii de zi cu zi. Ba chiar suţin că sunt mulţumiţi, pentru că uneori sunt şi persoane care le apreciază ajutorul.

"Este dificil în anumite momente dar este o satisfacţie destul de mare în momentul în care ştii că ajuţi şi primeşti un zâmbet foarte cald din partea persoanelor", continuă voluntarul.

"Ne asigurăm că suntem mereu protejaţi şi echipaţi complet. Oamenii sunt cât de cât înţelegători", spune voluntarul.

În orașul Brașov sunt 6 centre de carantină cu 183 de camere. La 3 dintre acestea voluntarii de la Crucea Roșie merg zilnic cu alimente și apă. În tot județul sunt 335 de persoane aflate în carantină.

Coronavirusul nu va dispărea. Raed Arafat, apel către români: ”Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus!” Iată când ar... Constanţa: Un medic şi un ambulanţier vor fi plasaţi în în izolare, după ce au intrat în contact cu un pacient suspectat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x