- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
La Braşov, tinerii de la Crucea Roşie merg zilnic la centrele de carantină pentru a duce apă şi mâncare. Însă nu mereu sunt bine primiţi. Ba mai mult, în unele cazuri a fostt nevoie chiar de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.
În plin pandemie nu numai medicii au viaţă grea. Sunt şi oameni care trebuie să interacţioneze zilnic cu persoanele ce intră în carantină instituţionalizată, iar unele dintre acestea ajung să facă scandal şi se potolesc abia după sosirea autorităţilor.
Mulţi nu înţeleg cât este de necesar să stea în carantină şi sunt nemulţumiţi chiar şi de hotelurile din Braşov, acolo unde nu duc lipsă de ceva.
"Ne întâlnim cu situații dificile la început, când persoanele vin din afară. În prima, a doua zi de carantină instituționalizată. Ei nu înțeleg că sunt aici să îi ajutăm, că le vrem doar binele. Totodată vrem binele populației și atunci trebuie să stea 14 zile aici ca să nu se extindă această epidemie", spune unul dintre voluntari.
Totuşi voluntarii de la Crucea Roşie Braşov s-au obişnuit şi au ajuns să depăşească rapid situaţii de zi cu zi. Ba chiar suţin că sunt mulţumiţi, pentru că uneori sunt şi persoane care le apreciază ajutorul.
"Este dificil în anumite momente dar este o satisfacţie destul de mare în momentul în care ştii că ajuţi şi primeşti un zâmbet foarte cald din partea persoanelor", continuă voluntarul.
"Ne asigurăm că suntem mereu protejaţi şi echipaţi complet. Oamenii sunt cât de cât înţelegători", spune voluntarul.
În orașul Brașov sunt 6 centre de carantină cu 183 de camere. La 3 dintre acestea voluntarii de la Crucea Roșie merg zilnic cu alimente și apă. În tot județul sunt 335 de persoane aflate în carantină.