Epidemia de coronavirus i-a făcut pe români să golească rafturile de mălai, făină sau paste. Puțini sunt cei care s-au gândit însă și la aportul caloric al acestor alimente.
Specialiștii recomandă românilor să evite consumul acestor carbohidrați sau să limiteze la porții mici, în prima parte a zilei, când organismul este mult mai activ, și în niciun caz seara, înainte de culcare.
- citește și: Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. E una dintre cele mai eficiente diete
Riscurile ar fi destul de mari pentru sănătate, mai ales că nu avem voie să facem mișcare.
Românii aflați în autoizolare trebuie să fie atenți la alimentație
Nici carnea de porc nu este recomandată în lipsa activității fizice. Nutriționiștii recomandă să alegem să consumăm în această perioadă mai multă carne albă (pui sau pește).
Mai mult decât atât, specialiștii recomandă să evităm tot ceea ce înseamnă alimente prăjite, fiindcă acestea conduc la scărea imunității, prin creșterea procesului oxidativ.
Tot de la nutriționiști am aflat și câte calorii trebuie să consume o persoană, în funcție de greutate. Practic, numărul de kilograme trebuie înmulțit cu 24 și cifra obținută reprezintă necesarul zilnic caloric.
Coronavirus în România. Încă un jandarm confirmat cu COVID-19... Preoții din Sibiu au renunțat la banii lor pentru a ajuta medicii în lupta împotriva Covid-19! Suma uriașă pe care au of...