Antena Căutare

Fără mălai și făină în autoizolare! Câte calorii trebuie să mănânci pe zi, în funcție de greutate

În perioada de autoizolare putem uita de carne roșie, de alimentele prăjite sau de dulciuri. Şi nu numai pentru siluetă, ci mai ales pentru sănătate. Specialiștii în nutriţie atrag atenţia că hrana joacă un rol extrem de important pentru imunitate. Câte calorii trebuie să mănânci zilnic, în funcție de greutate?

Epidemia de coronavirus i-a făcut pe români să golească rafturile de mălai, făină sau paste. Puțini sunt cei care s-au gândit însă și la aportul caloric al acestor alimente.

Specialiștii recomandă românilor să evite consumul acestor carbohidrați sau să limiteze la porții mici, în prima parte a zilei, când organismul este mult mai activ, și în niciun caz seara, înainte de culcare.

Riscurile ar fi destul de mari pentru sănătate, mai ales că nu avem voie să facem mișcare.

Fără mălai și făină în autoizolare! Câte calorii trebuie să mănânci pe zi, în funcție de greutate

Românii aflați în autoizolare trebuie să fie atenți la alimentație

Românii aflați în autoizolare trebuie să fie atenți la alimentație

Nici carnea de porc nu este recomandată în lipsa activității fizice. Nutriționiștii recomandă să alegem să consumăm în această perioadă mai multă carne albă (pui sau pește).

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă să evităm tot ceea ce înseamnă alimente prăjite, fiindcă acestea conduc la scărea imunității, prin creșterea procesului oxidativ.

Tot de la nutriționiști am aflat și câte calorii trebuie să consume o persoană, în funcție de greutate. Practic, numărul de kilograme trebuie înmulțit cu 24 și cifra obținută reprezintă necesarul zilnic caloric.

Coronavirus în România. Încă un jandarm confirmat cu COVID-19... Preoții din Sibiu au renunțat la banii lor pentru a ajuta medicii în lupta împotriva Covid-19! Suma uriașă pe care au of...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x