Cazare studenți! Cele mai căutate 5 zone de închiriat! Prețurile pornesc de la...

Conform datelor prezentate de cele 50 de agenţii care vor participa la Salonul Imobiliar Bucureşti, în perioada 7-9 septembrie, având în vedere stocul limitat al căminelor universitare, cererea se îndreaptă către garsoniere din zone strategic poziţionate faţă de nevoile chiriaşilor.

Camiin sau Chirie?

lastrasbourg.com

Conform datelor prezentate de cele 50 de agenţii care vor participa la Salonul Imobiliar Bucureşti, în perioada 7-9 septembrie, având în vedere stocul limitat al căminelor universitare - atât cel public cât şi cel privat, cererea se îndreaptă către garsoniere din zone strategic poziţionate faţă de nevoile chiriaşilor.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică la nivelul anului 2017 în regiunea Bucureşti-Ilfov erau 33 de universităţi, cu 127.500 de studenţi.

Zonele Dristor, Grozăveşti-Politehnică, Unirii-Universitate, Timpuri Noi şi Eroilor-Ştirbei Vodă sunt cele mai căutate de studenţii care vin din provincie să studieze în Capitală, iar preţurile cerute pentru închirierea unei garsoniere pornesc de la 230 euro/lună.

''Dacă ne uităm cu atenţie la Topul SIB, trei din cele cinci zone - Dristor, Grozăveşti-Politehnica şi Timpuri Noi- corespund cu zonele foarte bine reprezentate în cadrul târgului de ansambluri noi rezidenţiale. Acest fapt denotă o creştere a calităţii locuirii în viitorul apropiat, pe măsură ce noile proiecte vor fi livrate, iar o parte din ofertă va ajunge şi pe piaţa chiriilor'', spune Dora Pătraşcu, PR Manager, Salonul Imobiliar Bucureşti.

Top 5 locații preferate de studenți

Locul 5 - Zona Eroilor

Pe locul 5 în topul preferinţelor studenţilor este zona Eroilor-Ştirbei Vodă, aici preţul cerul pentru o garsonieră fiind de 255-280 euro/lună. Zona este o prelungire a celei ultra-centrale, aici fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea Naţională de Apărare. Prezenţa staţiei de metrou, proximitatea faţă de parcuri, precum şi faţă de zona ultra-centrală sunt principalele beneficii ale acestei zone.

Locul 4 - Zona Timpuri Noi

Zona Timpuri Noi se află pe locul 4, aici nivelul chiriei pentru o garsonieră situându-se între 280-300 euro/lună. În zonă se află un pol al universităţilor private - Universitatea Dimtrie Cantemir, Nicolae Titulescu şi Titu Maiorescu, cererea venind aici din partea unor studenţi cu bugete lunare peste medie. Proximitatea faţă de Parcul Tineretului şi Centrul Vechi, precum şi recentele investiţii în proiecte comerciale conferă zonei o aură de exclusivism, acesta fiind şi motivul pentru care preţurile sunt mai piperate.

Locul 3 - Zona Unirii-Universitate-Romană

Pe locul 3 în clasamentul preferinţelor se află zona ultracentrală Unirii-Universitate-Romană, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 290-310 euro/lună. Este zona ce reuneşte cele mai mari centre universitare - Universitatea Bucureşti cu cele 13 facultăţi având numeroase specializări (Litere, Drept, Filosofie, Istorie, Biologie, Chimie, Matematică, Fizică, Geografie etc), Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Academia de Studii Economice. Proximitatea faţă de Centrul Vechi, polul distracţiei din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante şi cluburi, şi faţă de Parcul Cişmigiu precum şi reţeaua bine pusă la punct de mijloace de transport în comun - trei staţii de metrou şi numeroase staţii de autobuze şi troleibuze - sunt principalele beneficii. Totodată aceasta este şi cea mai scumpă zonă.

Locul 2 - Zona Grozăvești-Politehnică

Pe locul 2 în în clasamentul preferinţelor se află zona Grozăveşti-Politehnică, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 250-290 euro/lună. Este zona tradiţională a studenţilor din Bucureşti, unde se regăsesc şi cele două campusuri publice - Complexul Studenţesc Regie şi Complexul Studenţesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicaţii, Facultatea de Psihologie şi Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezenţa a două staţii de metrou - Grozăveşti şi Politehnică, proximitatea faţă de Gara de Nord, centrul comercial AFI Palace şi două parcuri - Parcul Grozăveşti şi Grădina Botanică.

Locul 1 - Zona Dristor

Pe locul I în clasamentul preferinţelor se află zona Dristor, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 230 şi 240 euro/lună. Deşi nu se află în imediată vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor raportat la beneficii precum prezenţa în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 şi M3) ce conectează cartierul la toate punctele majore de interes din Bucureşti şi proximitatea faţă de două centre comerciale cu numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber (ParkLake şi Bucuresti Mall).

Ultimele știri