Căutare Live

Anunț de ultimă oră pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a! Toți au acest drept, după simularea Evaluării Naționale

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale în perioada 11 - 13 martie, în care sunt programate probele la Limba şi literatura română, Matematică și Limba şi literatura maternă. Copiii au dreptul să ceară trecerea rezultatelor în catalog, dar cu o condiție.

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale în perioada 11 - 13 martie, în care sunt programate probele la Limba şi literatura română, Matematică și Limba şi literatura maternă. Copiii au dreptul să ceară trecerea rezultatelor în catalog, dar cu o condiție.

Potrivit MEN, în 11 martie se va susţine proba de Limba şi literatura română, în 12 martie - Matematica, iar în 13 martie - Limba şi literatura maternă. În 22 martie se vor comunica rezultatele.

La simularea Evaluării Naționale, toate probele încep la ora 9.00, când, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, potrivit News.ro.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naționale sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Lucrările elevilor vor fi corectate în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învățământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Elevii au dreptul să ceară trecerea rezultatelor la simulările naționale în catalog, dar cererea trebuie să fie făcută în scris de ei sau de părinți ori tutori.

În premieră, la simularea Evaluării Naţionale participă şi elevii clasei a VII-a. În total, erau 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Simularea Evaluării Naționale se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... ANAF, anunț de ultimă oră! Românii trebuie să depună aceste documente până pe 31 iulie...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri