Antena Căutare

Ce mai poți să cumperi azi cu 1 leu? Experimentul făcut de o tânără | VIDEO

În urma experimentului, tânăra a constatat că doar nouă produse mai pot fi cumpărate astăzi cu un leu. Lista poate fi completată, însă, cu anumite fructe sau legume cumpărate la bucată.

Ce mai poți să cumperi azi cu 1 leu? Experimentul făcut de o tânără | VIDEO | Captură TikTok

Cum creșterea prețurilor pare să fi devenit o normalitate, ideea de a cumpăra ceva doar cu un leu a devenit o utopie. Totuși, o tânără a decis să se convingă singură și a realizat un experiment surprinzător, prin care a adus în prim-plan alimentele care se mai găsesc astăzi la 1 leu, în magazinele din România.

Citește și: Vești proaste pentru fumători! Țigările s-au scumpit din nou. Cât au ajuns să coste cele mai populare mărci

Ce produse mai găsești la 1 leu în magazinele din România?

Pentru a afla dacă în zilele noastre mai există vreun produs la 1 leu în magazine, o tânără din România a decis să facă un experiment, pe care l-a împărtășit apoi cu comunitatea ei de urmăritori de pe TikTok.

Articolul continuă după reclamă

Aceasta a vizitat un supermarket cunoscut, pentru a verifica dacă este posibil să achiziționeze ceva cu un leu. În scurt timp, fata a găsit câteva opțiuni. Iată, mai jos, lista completă a produselor cumpărate cu 1 leu, cu tot cu prețurile afișate la raft!

  • napolitană la 0,99 lei
  • eugenie la 0,69 lei
  • iaurt la 0,79 lei
  • covrigei la 0,99 lei
  • apă la 0,99 lei
  • un ou la 0,99 lei
  • un baton musli la 0,99 lei
  • un croissant la 0,75 lei
  • o chiflă la 0,35 lei

În final, tânăra a scos din buzunar nici mai mult, nici ai puțin de 7,35 lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Roșiile românești se scumpesc. Cât va ajunge să coste un kilogram în perioada următoare

Alimentele care se scumpesc începând cu toamna aceasta

Seceta severă a afectat o serie de suprafețe din Moldova, Doborogea, Muntenia, dar și din sudul Banatului și Olteniei, scrie Antena 3 CNN, iar acest lucru va duce automat la scumpirea unor alimente de bază care nu lipsesc din casele românilor.

Fermierii susțin că în anumite zone nu a picurat absolut deloc de aproximativ o lună, fapt care a dus la distrugerea culturilor de la o zi la alta.

Mai exact, estimările sunt că, în cazul producției de porumb, aceasta va fi cu 30% mai mică față de cea din anul 2023, iar în cazul producției de floarea soarelui, aceasta va fi mai mică cu 25% față de anul trecut.

Specialiștii se așteaptă ca scumpirile să apară la raft în perioada imediat următoare, mai ales că tona de floarea soarelui deja se vinde cu un procent de 12%, mai scump față de anul anterior.

„La floarea soarelui situația e mai tensionată și e posibil să vedem anumite scumpiri. Maxim 10% ar trebui să crească cotația uleiului la raft, în condițiile în care corelațiile de preț între materia primă și produsul final nu sunt întotdeauna perfecte și atâta timp cât piața nu îți absoarbe o creștere de preț de genul ăsta va trebui să fie suportată de către conturile procesatorului”, a declarat Gabriel Razi, specialist piață agricolă, pentru sursa citată mai sus.

De asemenea, și carnea de pasare este pe lista scumpirilor potrivit oficialilor.

„Majoritatea alimentelor sunt pasibile de scumpiri în această toamnă. În principal la sortimentele de carne, de la pasăre până la porc. Seceta nu e doar la noi, și de unde se importa carnea de porc și acolo sunt costuri mai mari”, a transmis Valeriu Tabără, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Citește AICI articolul integral:

Rezultate Loto azi, 29 august 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu... Rezultate Loto 29 august 2024. Report la Joker de peste 2,15 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru duminică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor Joi, 12.09.2024, 16:47
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x