Potrivit avocat.net, comercianții vor trebui să pună la dispoziție informații din care consumatorii să-și dea seama despre riscurile folosirii tacâmurilor de unică folosință. Informațiile vor trebui să figureze atât pe ambalajul tacâmurilor, cât și la raftul la care sunt vândute.
Tacâmurile de unică folosință sunt, de obicei, din plastic și acestea se pot rupe în timp ce sunt folosite. De exemplu, dacă oamenii înghit bucăți de plastic din ele, pot avea probleme medicale. În plus, cei de la Protecția Consumatorului spun că au propus această măsură și pentru că au observat la controale lipsa de preocupare a comercianților pentru siguranța clienților.
Conform unei directive europene pe care inclusiv România va trebui să o aplice, tacâmurile de plastic de unică folosință urmează să fie interzise din 2021.
Laurențiu Duță, la spital de urgență după ce a înghițit o bucată dintr-o furculiță
Laurențiu Duță, solistul trupei 3 Sud-Est, a fost la un pas de moarte din cauza unei banale furculițe din plastic. Artistul a comandat mâncare la un hotel din Pitești, acolo unde era cazat. În timp ce mânca, furculița din plastic s-a rupt și o bucată ascuțită din ea i s-a înfipt în esofag.
Laurențiu Duță a ajuns la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat si a avut nevoie de operație, povesteste artistul pe pagina sa de Facebook. De la Spitalul de Urgență din Pitești a fost nevoit să vină la Floreasca, în București, pentru că doctorii argeșeni nu au endoscop decât în timpul zilei.