Avertizare de la experți! Cutremur după cutremur în România! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

În ultima perioadă au avut loc opt cutremure într-o singură săptămână. Acestea nu au avut valori ridicate pe scara Richter, însă, experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența fenomenelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese

Averizare de la experți! Cutremur după cutremur în România! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Ce prevestesc cutremurele mici și repetate?

Aceste seisme repetate care au avut loc în ultima lună prevestesc o catastrofă majoră. Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator.

Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremur în România, miercuri după-amiază. Este al șaptelea seism din ultimele cinci zile

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

România, lovită de un nou cutremur. Ce magnitudine a avut seismul

Cel mai puternic cutremur din România, din 2020, în luna ianuarie

Cel mai semnificativ cutremur din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri