Antena Căutare

Ce se poate întâmpla cu postul de primar al lui Piedone după ce va fi eliberat din închisoare. A fost achitat în dosarul Colectiv

Ce se poate întâmpla cu postul de primar al lui Piedone după ce va fi eliberat din închisoare. A fost achitat în dosarul Colectiv după ispășirea unui an în spatele gratiilor.

Galerie
Printr-un comunicat transmis, miercuri, Prefectura Capitalei a informat că fostul edil Cristian Popescu Piedone are dreptul să îşi reia mandatul de primar al Sectorului 5. | Hepta.ro

Printr-un comunicat transmis, miercuri, Prefectura Capitalei a informat că fostul edil Cristian Popescu Piedone are dreptul să îşi reia mandatul de primar al Sectorului 5, fără nicio restricţie legală, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de acesta şi a dispus punerea lui în libertate.

Pe 12 mai 2022 Cristina Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Atunci, a depus contestaţie la executarea pedepsei primite în dosarul „Colectiv” spunând că nu acceptă pedepsa, despre care crede că i s-a atribuit fără a fi vinovat.

Cristian Popescu Piedone are dreptul să îşi reia mandatul de primar al Sectorului 5, fără nicio restricţie legală

Potrivit Prefecturii Capitalei, urmare a hotărârii ICCJ, a fost desfiinţat temeiul încetării mandatului de primar al lui Cristian Popescu Piedone, respectiv condamnarea. Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, executorie şi opozabilă tuturor, nici prefectul, nici Consiliul Local neavând opţiunea nerespectării ei, se explică în comunicat, relatează Agerpres.ro.

Articolul continuă după reclamă

După comunicarea oficială a dispozitivului sentinţei, prefectul interimar al Capitalei Diana-Anca Artene urmează să emită ordinul de repunere în funcţie.

Citește și: Șofer STB, prins în timp ce se uita la filme pentru adulți. A fost acuzat că le făcea avansuri minorelor din autobuz VIDEO

Fostul primar al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a depus contestație la executarea pedepsei primite în dosarul „Colectiv”, în care a fost condamnat la 4 ani de închisoare. El a susținut încâ de la început că nu este vinovat pentru tragedia care a avut loc pe 30 octombrie 2015, când clubul Colectiv din Capitală a ars în întregime și și-au pierdut viața 64 de tineri.

Fostul primar a susținut încâ de la început că nu este vinovat pentru tragedia care a avut loc pe 30 octombrie 2015, când clubul Colectiv din Capitală a ars în întregime și și-au pierdut viața 64 de tineri.

Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity. În afară de cele 26 de persoane decedate, pe loc, în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. Ulterior 64 de tineri au murit.

"Am conştiinţa curată şi nu aveam cum să previn", a declarat Piedone, la ieşirea din penitenciar, despre incendiul de la Clubul Colectiv

El a susţinut că nu a făcut decât să aplice legile existente şi nu este vina sa dacă acestea nu au fost formulate corect. "Plugu-n brază şi la treabă", a transmis Piedone, în prezenţa mai multor susţinători care au venit să-l aştepte la ieşirea din închisoare.

Instanţa a dispus anularea executării pedepsei primite de Piedone în dosarul Colectiv şi punerea acestuia "de îndată" în libertate.

Pe 12 mai anul trecut, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în acest dosar, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât stabilise, în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti, Agerpres.ro.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a Clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale

Piedone a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a Clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

În acelaşi dosar, patronii Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare, iar George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU Bucureşti care au verificat clubul fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au primit câte 8 ani şi 8 luni închisoare, Agerpres.ro.

Cristian Niţă, director al firmei care a livrat artificiile ce au fost folosite în seara incendiului, are o condamnare de 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Citește și: Cine face regulile în familia lui Victor Ponta. Daciana Sârbu a dezvăluit cine e „mâna de fier” în casă: „Tati e cu distracția”

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

(P) Cum te ajută o drujbă bună, în calitate de gospodar sau profesionist... Ce este mişcarea "no-wash" și ce reprezintă ea. La cât timp își schimbă lenjeria intimă persoanele care au ado...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x