Antena Căutare

Organizația Mondială a Sănătății, prima reacție după ce Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19: ”Trebuie să parcurgă toate fazele necesare!”

A trecut o zi de când oamenii de știință din Rusia au anunțat că aproape au realizat un vaccin împotriva coronavirusului, iar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au venit cu o reacție precaută.

Organizația Mondială, prima reacție după ce Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19: ”Trebuie să parcurgă toate fazele necesare!”

Astfel, aceștia au ținut să amintească că realizarea unui vaccin trebuie să țină cont de toate fazele de testare pentru a putea obține autorizația.

„Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva Covid-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă. Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii „sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare” şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, în România! 1.232 de noi îmbolnăviri! Număr record de decese! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la ATI

Testele pentru vaccinul anti COVID-19, încheiate

Articolul continuă după reclamă

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, a anunţat la 1 august că Centrul naţional de studii epidemiologice şi microbiologice Gamalei a încheiat testele pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus ce cauzează boala Covid-19, astfel încât a început etapa de înregistrare a produsului.

Autoritățile schimbă din nou regulile. Când ies din casă pacienții infectați cu COVID-19, dar care nu prezintă simptome

Potrivit titularului Sănătăţii, medicii şi personalul sanitar vor fi primii care vor primi vaccinul şi este prevăzut ca din 10 august să fie trimis în diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizată o campanie mai amplă de vaccinare începând din toamnă.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Dezvoltarea vaccinurilor necesită cel puţin trei faze de mai multe luni ca durată (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), un proces care poate dura câţiva ani.

OMS a anunţat că va trece cel puţin un an şi jumătate până va obţine un vaccin împotriva Covid-19, deşi progresele rapide înregistrate de ţări ca Rusia, SUA, China sau Marea Britanie au alimentat speranţa unei reduceri a acestei perioade, în contextul unei pandemii care este departe de a fi depăşită.

Coronavirusul a suferit mutații. Avertismentul crunt al unui pneumolog: ”Virusul e tot mai agresiv, pacienții vin cu for... Pensiile vor crește de la 1 septembrie. Încă o confirmare a majorării veniturilor pentru pensionari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x