Antena Căutare

Cel mai frumos cadou de Craciun, un zambet. Caravana Antena 1 Deva a ajuns in inima Apusenilor

In Romania lui 2012 exixsta oameni pentru care lumea incepe si se termina in granitele catunului uitat in care locuiesc. Adanc ascunsi in munti, exista copii care nu au avut niciodata alte jucarii decat animalele de care se ingrijesc inca de la varste fragede. Exista oameni uitati de restul lumii. Pentru ei, colegii nostri de la Antena 1 Deva au creat caravana Mereu Aproape, care, macar in prag de Sarbatori, sa le aduca un zambet pe chipurile brazdate de vreme si de nevoi.

Ascuns in creierul Apusenilor este satul Lunca Cernii de Jos. Un catun uitat de timp si de civilizatie. Aici, fiecare iarna este o lupta. Cu vremea, cu natura, cu timpul. Pana si masinile de teren ale caravanei s-au impiedicat in nameti, pana sa ajunga in sat.

Taram frumos, dar aspru, plaiurile Padurenilor i-au izolat pe oamenii de aici. Padurenii n-au mai coborat la oras de ani de zile.

Intr-o alta coliba, Nana Leana, la cei 75 de ani ai ei, a patimit pentru zece vieti. Ca si cum saracia si izolarea nu ar fi fost suficiente, un foc i-a mistuit casa. Acum, traieste intr-o camaruta.

Sunt doar doua dintre povestile oamenilor de aici. Si e o adevarata bucurie sa-i vezi zambind. Poate cel mai frumos cadou de Craciun.

Razie la vanzatorii de etnobotanice: 16 persoane au fost "ridicate" de procurorii DIICOT... Sute de familii din Mangalia nu au caldura de Sarbatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x