Antena Căutare

Cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a demisionat de la conducerea DIICOT, pe ordinea de zi a CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dezbate, joi, cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a demisionat de la conducerea DIICOT.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dezbate, joi, cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a demisionat de la conducerea DIICOT.

Şedinţa Secţiei pentru procurori este programată la ora 14.00.

Pe ordinea de zi se află ”Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi-a anunţat, în 2 octombrie, demisia de onoare - solicitată de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

Şeful statului a semnat, în aceeaşi zi, decretul de eliberare din funcţie.

Felix Bănilă a fost instalat, în iulie 2018, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 47 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău.

În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău, iar în 2016 a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Sursa : news.ro

Viaţa la oraş este epuizantă! Nouă din zece orăşeni se plâng constant de oboseală... Codul rutier va fi modificat! În ce condiții riscă amenzi drastice persoanele care folosesc trotinetele electrice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x