Antena Căutare

Cinci mii de români au fost chemați la Tribunal! Evoluție spectaculoasă în dosarul Revoluției

30 de ani a trebuit să așteptăm pentru ca procesul Revoluției din 1989 să înceapă. Prima zi a dezbaterilor va fi spectaculoasă. Peste cincii mii pe români au fost citați.

Cinci mii de români au fost chemați la Tribunal! Evoluție spectaculoasă în dosarul Revoluției
Dosarul Revoluției

Prima zi de dezbateri în cazul dosarului Revoluției a început, vineri, 29 noiembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest caz, fostul președinte Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității.

La acest prim termen al procesului, un judecător de cameră preliminară va analiza cererile şi excepţiile ridicate de inculpaţi, dar şi de către părţile civile şi Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Potrivit site-ului Instanţei supreme, pentru ziua de vineri este anunţat un program special, având în vedere că la acest termen al procesului au fost emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane.

„Având în vedere că, la data de 29 noiembrie, pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află dosarul nr.1.045/1/2019/a1, în care au fost emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane, în vederea asigurării desfăşurării activităţii în bune condiţii şi păstrării ordinii la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aducem la cunoştinţa publicului următoarele măsuri:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform Agerpres, dosarul „Revoluţiei” a fost trimis în instanţă de procurorii militari în luna aprilie. Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi în acest dosar de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii

Marcel Ciolacu susţine că, în timp ce zice că face reformă, PNL îngroapă România:... Tehnici de combatere a stresului la locul de muncă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x