Căutare Live

Cine este omul care încasează cea mai mare pensie din România! Suma uriașă care i-a intrat în conturi în luna aprilie

Reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii au dezvăluit cine este omul care a încasat, în luna aprilie a anului 2018, cea mai mare pensie din România. 

Reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii au dezvăluit cine este omul care a încasat, în luna aprilie a anului 2018, cea mai mare pensie din România.

Conform oficialilor instituției, cea mai mare pensie plătită în România luna trecută depășește 56.800 de lei brut şi o încasează un magistrat pensionar. Dintre aceștia, 53.200 de lei din valoarea pensiei încasate de magistrat e suportată de la bugetul de stat, alimentat din taxele plătite obligatoriu de fiecare român şi firmă din România.

Un magistrat pensionar ia cea mai mare pensie civilă (adică pensie plătită de Casa Naţională de Pensii Publice) din România. Conform economica.net, acesta a încasat o pensie de serviciu în valoare de 56.816 lei brut în aprilie 2018.

Pensionarului, însă, i s-ar cuveni o pensie de 3.600 de lei pe lună, în baza contribuţiei sale la sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceasta este cota de pensie plătită lunar din bugetul asigurărilor de stat, adică partea din pensie care îi revine pensionarului, stabilită la fel ca pentru restul românilor, în funcţie de cât a contribuit efectiv la sistemul asigurărilor sociale de stat.

Magistraţii, însă, iau pensii speciale, reglementate prin Legea nr. 303 din 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Astfel, potrivit legii, judecătorii şi procurorii cu cel puţin 25 de ani vechime în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

Un nou caz de pestă porcină în România! Unde a fost detectat... Ce spune psihologul despre profesorul care și-a sărutat pasional eleva în clasă: „Nu este doar un sărut, ci inițierea un...
Parteneri
Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant
Dacă ți-ai propus să testezi deserturi delicioase cu gusturi interesante, poți începe cu rețeta de ruladă cu ciocolata și chili, o prăjiură cu gust picant.
Catine.ro
Ultimele știri