Antena Căutare

COD GALBEN de inundatii in zece judete

INHGA a emis, marti seara, o avertizare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din zece judete aflate in nordul, centrul, estul si sud-vestul tarii. Averitzarea este valabila in intervalul miercuri, ora 14.00 - joi, ora 16.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Codul galben a fost instituit pe raurile din bazinele hidrografice Viseu si Iza - judetul Maramures, Tur - judetul Satu Mare, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna - judetul Caras Severin, Oltul superior si mijlociu - judetele Harghita, Covasna si Brasov, cursurile superioare ale Buzaului - judetul Covasna, Putna - judetul Vrancea, Trotus - judetele Harghita, Neamt si Bacau si Barlad - judetul Vaslui.


Administratia Apele Romane mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai acestor rauri, dar si pe cursurile de apa necadastrate. Sunt asteptate "scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si pe rauri necadastrate dar si cresteri de debite si niveluri pe rauri", potrivit avertizarii.

In acest interval se pot atinge Cotele de atentie si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte (din alte bazine hidrografice), avand in vedere prognoza meteorologica care indica posibilitatea producerii de precipitatii sub forma de aversa pe arii relativ extinse, care izolat pot fi insemnate (40 l/mp) si a existentei la altitudini mari a stratului de zapada.

Citeste si Cod galben de ploi si vijelii in toata tara, de miercuri la pranz pana joi seara

foto: Intact Images

VIDEO! Fiul unui primar din Mehedinti a lovit o femeie pe trecerea de pietoni... Scutul anti-racheta de la Deveselu ii lasa pe localnici fara semnal la telefoanele mobile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x