Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Codul galben de canicula, prelungit! Vezi zonele afectate!

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit pana luni atentionarea de cod galben de canicula pentru sudul si estul tarii, inclusiv pentru Bucuresti, informeaza ANM. In acest timp, in vestul, centrul si nordul teritoriului se anunta averse si descarcari electrice, incepand de duminica seara.

Luni, canicula va persista in sudul si in estul tarii, unde se vor inregistra frecvent valori situate intre 35 si 37 de grade si, izolat, 38 de grade, cu un disconfort termic ce se va mentine accentuat.

Judetele ce se vor afla luni sub cod galben de canicula sunt Iasi, Vaslui, Bacau, Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Arges, Olt, dar si municipiul Bucuresti.

Incepand din seara zilei de duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul teritoriului unde vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri/metrul patrat si va cadea grindina.

Recomandari