Antena Căutare

"Copiii NU sunt de vanzare": Amenzi pentru primarii care nu se intereseaza de micuti

Campania Observator, "Copiii NU sunt de vanzare" ar putea introduce o noua sanctiune in Romania: amenda pentru primarii care nu stiu ce se intampla cu micutii din comunitatea lor. O spune chiar seful Directiei de Protectie a Copilului.

Copiii Romaniei nu sunt de vanzare. Teoretic, asa gandesc si autoritatile centrale. Practic, in tara, la nivel local, primarii habar nu au de situatia copiilor din comunitatile lor chiar daca asta le intra in atributii. Ca urmare, sefii Protectiei Copilului vin acum cu o solutie pe care au propus-o deja ministerului Muncii.

“Avem o mare carenta, degeaba ai atributii daca n-ai si sanctiuni. Se pare ca la noi fara sanctiuni nu merge. Si atunci pentru atributia pe care v-am spus-o, monitorizeaza si analizeaza situatia copilului am prevazut sanctiuni, sa vedem daca atunci domnului primar ii convine sau nu”, a declarat directorul Directiei de Protectie a Copilului, Elena Tudor.

Amenzile, insa, ar rezolva doar o mica parte a problemei. Birocratia si nepasarea autoritatilor nu dispar peste noapte sau dupa o banala sanctiune. “Tine si de saracie si de educatie si de implicarea autoritatilor locale pentru ca ele au rol esential si de interventia tuturor specialistilor pentru ca, cand vorbim de un asemenea caz trebuie sa vorbim si de medic si de asistent social si de politist si de cel de la scoala. Speram sa mergem mai departe si sa avem niste proceduri clare de colaborare intre unitatile sanitare si DAGPS pentru ca se pare ca doar prevederile de acum nu sunt si nu au fost suficiente.”, a mai precizat Elena Tudor.

Pana la noi reguli, mii de prunci din Romania sunt potentiala marfa de calitate in tranzactii inumane sau sursa de profit ori supravietuire pentru parinti doar cu numele.

Un cioban din Iasi le interzice copiilor sai sa mearga la scoala... Primarul orasului Navodari a fost retinut pentru dare de mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x