Antena Căutare

Trebuie să dezinfectăm pachetele sau alimentele pe care le cumpărăm? Alexandru Rafila: „E o prostie chestiunea asta”

„Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Antena 3.Toate studiile arată că modalitatea dominantă de transmitere a noului coronavirus este pe cale aeriană.

„Contactul cu suprafețele este important doar dacă avem un contact imediat, însemnând minute, zeci de minute, poate o oră nu mai mult cu o suprafață care este contaminată cu secreții provenite de la o persoană bolnavă. Nu contează cât supraviețuiește ci dacă doza infectantă este suficientă ca să producă boala.

Deja sunt prea multe chestiuni care nu demonstrează că aceasta ar fi o cale predilectă de transmitere”, a explicat Rafila.

Trebuie să dezinfectăm pachetele sau alimentele primite prin catering?

„Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta! Este simplu. Se spală pe mâini și evita contaminarea, deci nu trebuie să dezinfecteze suprafața coletelor, pachetelor și așa mai departe.

Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evita să ia mâncare prin sistemul de catering pe motivul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri, adică este foarte clar că acest lucru nu se poate întâmpla”, a mai spus Alexandru Rafila, joi seară, la Antena 3.

Sursa: Antena 3

Alexandru Rafila, scenariu pentru România: „Nu este exclus să ajungem la 100.000 de cazuri de coronavirus”... Gabriela Firea: Avem peste 550 de persoane în carantină în Bucureşti/Ilfov, iar în izolare 3.700/ Primarul general anunţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x