Antena Căutare

„Vream acasă! Vream acasă! Rușine!”. Imagini înfiorătoare! Cum au fost filmați cei 3.500 de români blocați la granița Ungariei, în drum spre România! Prin ce calvar vor trece – VIDEO

Cei 3.500 de români care au rămas blocați la intrarea în Ungaria, în drum spre România, au fost filmați scandând că vor acasă și stând pe vine, în semn de protest.

„Bună ziua, România! Ne aflăm aici blocați pe granița cu ungurii de la ora 12 de aseară și nu ne lasă să intrăm în Ungaria să mergem acasă”, a spus unul dintre români.

„Vrem acasă, vrem acasă! Rușine să vă fie!”, au scandat ei, protestând.

La graniţa dintre Austria şi Ungaria, s-a format o coadă de maşini de cel puţin 20 de kilometri. Coada a fost formată de românii din diaspora care vor să se întoarcă acasă. Doar că aseară, Ungaria a decis să îşi închidă graniţele pentru toate persoanele care vor să tranziteze ţara.

Decizia a intrat în vigoare la miezul nopţii, astfel că peste 3.500 de români au rămas bocați la intrarea pe teritoriul ungar, pentru a putea ajunge în România.

Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, printr-un comunicat de presă, că Ungaria va permite intrarea în România a cetățenilor români aflați pe teritoriul țării după închiderea granițelor.

Diseară sau la noapte, românii vor intra printr-unul dintre punctele de trecere ale frontierei din zona de vest a țării. Se vehiculează că autocarele cu români ar intra pe teritoriul României prin zona județului Arad, pe la Vama Nădlag.

Acest tranzit se va face neîntrerupt, pentru că autoritățile din Ungaria se tem ca oamenii lor să nu fie cumva îmbolnăviți, în caz că unul dintre români ar fi infectat cu coronavirus.

Tranzitarea Ungariei se va face în aproximativ trei ore și jumătate. La Vama Nădlag 2 vor avea din nou de așteptat, de completat chestionare și de lăsat date de contact. O parte dintre ei vor ajunge fie în carantină, fie în izolare la domiciliu. Dacă apar simptome, acești români sunt obligați să sune la Direcțiile de Sănătate Publică.

Biserica ia noi măsuri, în lupta cu pandemia de coronavirus! Cum vor mai putea românii să dea pomelnice... Spectacole, filme, muzee și cursurile marilor universități: toate gratuite și la un click distanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x