Paul Tivadar creste ciuperci din 2003. Este primul proprietar de ferma din judetul Bihor. In ultimii ani a ajuns sa aiba o concurenta serioasa, asa ca a trebuit sa se adapteze. “A fost o afacere foarte buna la inceput. Acum suntem deja prea multi pe piata, trebuie sa rezistam, asa ca dam si fara bani, pe care ii primim peste 30 de zile”, povesteste el.
A investit sute de mii de euro pana acum, dar se mandreste cu cele sase hale in care isi creste ciupercile. Nu a fost deloc usor, pentru ca ciupercile au nevoie de conditii speciale, ca sa se poata dezvolta.
In fiecare an, Paul Tivadar scoate intre 100 si 180 de tone de ciuperci, in 4-5 recolte. Sunt insa si recolte mai slabe, pentru ca nu toate ciupercile cresc mari si frumoase. Iar aletele nu cresc deloc. Ciupercile pleaca din ferma cu pretul de 6-7 lei pe kilogram, dar proprietarul garanteaza ca sunt 100% bio si de calitate superioara.s
ursa foto: behance.vo