Căutare Live

Crestinii il praznuiesc astazi pe Sfantul Nicolae

Astazi, 6 decembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor. Peste 800.000 de romani ii poarta numele.

Sfantul Ierarh Nicole este cunoscut ca fiind ocrotitorul copiilor si al saracilor. El s-a nascut in jurul anului 280, in orasul Patara, din Asia Mica. Desi a avut o familie bogata, el si-a impartit toata averea celor saraci si a infaptuit numeroase miracole.

Moastele sale se afla la o biserica din Bari, Italia.

Sfantul Nicolae este sarbatorit pe 6 decembrie inca din secolul al XII-lea, cand se obisnuia sa se ofere daruri copiilor si celor saraci.

In Romania, Sfantul Nicole, supranumit Mos Nicolae, le aduce daruri copiilor cuminti care si-au lustruit ghetutele, in noaptea de 5 spre 6 decembrie. Cei care au fost obrazinici primesc, in schimb, o nuia.

Conform traditiei populare, astazi incepe oficial iarna.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Mosul le-a adus romanilor cod galben de ninsori si vant. Comandamentele de iarna, activate...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri