Antena Căutare

Criminali in uniforma! Politisti acuzati de abuz, camatarie sau coruptie

In Romania, exista zone in care politistii baga spaima printre cei pe care trebuie sa-i protejeze. Sunt mai temuti decat infractorii pentru ca oamenii in uniforma comit abuzuri, masluiesc dosare si fac camatarie. Culmea e ca in loc de sanctiuni, unii primesc chiar functii mai mari. O echipa a emisiunii "In premiera", de la Antena3, a dezvaluit, duminica, astfel de cazuri. Reportajul i-a trezit si pe sefii din Ministerul de Interne care au deschis acum o ancheta.

Prima afacere cu iz penal a fost descoperita in Oltenia, acolo unde un om de afaceri prosper si-a pierdut averea dupa ce a facut pact cu camatarii in uniforma.
O plangere la politie l-a facut repede sa inteleaga ca recuperatorii cu grade au sustinere. Nicio investigatie nu a fost finalizata. Poate pentru ca structura mafiota ar fi fost sustinuta de oameni influenti, de la Bucuresti.

"Sunt oameni pe care-i vad si acum la televizor, senatori, deputati. Era unul care abia ce iesise de la parnaie si era omul de legatura cu toate treburile de aici", a declarat un om de afaceri.

Sunt putini politisti care au curajul sa vorbeasca despre cum se spala o mana pe alta, in interiorul sistemului platit sa bage infractorii dupa gratii. In functiile cheie ajung doar cei care sunt manipulabili.

"Un sef isi alege cateva persoane din subunitatea in care lucreaza. Le poate impune sa faca anumite acte, sa dea anumite solutii in dosare", spune un ofiter superior din Ministerul de Interne.

In judetul Olt, hotii de combustibil sau de fier vechi au actionat in ultimii ani nestingheriti, stiind ca sunt protejati de oamenii legii.

La Bals, un subcomisar satul de nereguli s-a autosuspendat din functie anul trecut. Si a facut plangeri peste plangeri la Minister pentru a semnala abuzurile colegilor sai. Cel mai bun exemplu este chiar cel al Sefului Politiei Rurale Bals, comisarul Gheorghe Barbu care a ocupat functia de conducere la numai cateva luni dupa ce a refuzat sa faca alcooltestul la un control de rutina. Subordonatii vorbesc insa despre un trecut care include fapte penale. De la braconaj, pana la batai aplicate unui tanar, chiar in sediul politiei. Acolo oamenilor le este teama sa vorbeasca cu presa, nu pentru ca infractorii pe care i-au denuntat ar afla, ci le e frica de oamenii in uniforma, le e frica de politisti.

Poate ca ancheta venita de la varful Ministerului de Interne le va da acum curaj.

In ultimii 3 ani, in zona Olteniei, peste 350 de politisti au fost cercetati de Directia Generala Anticoruptie pentru fapte de coruptie, luare de mita sau trafic de influenta.

Agresoarea elevei din Braila va fi exmatriculata si risca inchisoarea... O studenta japoneza a fost jefuita in Gara de Nord din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x