Antena Căutare

O adolescenta de 14 ani care a dormit 11 zile incontinuu, incadrata cu handicap de gradul al II-lea

 Adolescenta, care sufera de boala somnului, a fost incadrata cu handicap la gradul II, iar acest lucru nu-i permite un insotitor, desi ea are nevoie de supraveghere in permanenta

Ea e Cristiana si e din Galati. Daca ar fi un personaj din povesti, probabil ar fi "Frumoasa din padurea adormita". Fata, in varsta de 14 ani, sufera de hipersomnie sau "boala somnului". Adoarme si nu se mai trezeste cu zilele. O boala de care aproape a scapat, cu tratamente tinute prin Italia. Doar ca a facut o pneumonie, cu toate ca ea nu avea voie sa raceasca. Astfel, somnul profund a pus, din nou, stapanire pe ea. La ultima criza a dormit nu mai putin de 11 zile.

Atunci, parintii ei au gasit-o intinsa pe jos, in holul apartamentului. Acum, insa, au o suparare si mai mare. Cei de la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap i-au acordat fetei gradul II accentuat, si nu gradul I. “Nu i se poate da gradul I de boala pentru ca nu e in legislatie”, a spus mama fetei. “Aceasta boala nu este in nomenclatorul Comisiei de expertizare a persoanelor cu handicap. Ea ar merita, poate, o alta incadrare", a declarat Directorul Directiei de Sanatate Publica Galati.

Pentru gradul 2 de boala, parintii fetei primesc 60 de lei pe luna, dar medicamentele trec de cateva sute de lei. O problema si mai mare este, insa, lipsa unui insotitor care sa o supravegheze pe Cristiana cand parintii ei sunt la munca. “Nesupravegheata, e un pericol pentru ea. Fac contestatie impotriva gradului”, a zis, suparata, mama.

In timp ce mama ei lupta cu autoritatile, Cristiana, cand nu doarme, isi aminteste de colegii de la scoala. Cu dor.Fetita spune ca ii place desenul. Asta face cand se duce la scoala. Un raspuns hotarat si sincer. Atat de sincer, fel ca desenele frumoasei fetite adormite care are nevoie ca sistemul si oamenii care fac parte din el sa se trezeasca la realitate si sa o ajute.

EXCLUSIV! Romanii prefera sa scape de probleme cu ajutorul vrajitoarelor... Trei frati care sufera de obezitate risca sa aiba soarta lui Alexandru, copilul urias din Dolj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x