Antena Căutare

Criza de medicamente in toata tara

Oficial, statul are grija de cei care au boli cronice si le da medicamente compensate si gratuite. Neoficial, oamenii trebuie sa-si poarte singuri de grija. Cei mai multi traiesc cu frica intreruperii tratamentului dupa ce farmaciile au inceput sa se inchida una dupa alta din pricina datoriilor catre furnizori! Pentru multi, medicamentele sunt de negasit din moment ce furnizorii nu le mai aduc din acelasi motiv. Oamenii nu au altceva de facut decat sa astepte, insa bolile nu se trateaza cu declaratiile oficialilor.



"Daca nu se revine la un termen de plata normal, probabil inca cel putin tot pe atatea farmacii vor intra in insolventa", a declarat Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Bucuresti.

In Targu Mures, farmacistii au recurs la o solutie provizorie, pentru a nu-i lasa pe oameni fara tratamentele care ii tin in viata. Mai exact, au incheiat acorduri cu furnizorii de medicamente si s-au angajat sa isi plateasca datoriile in momentul in care vor primi banii de la casele judetene. Cand se va intampla asta, nu se stie.

Facultatile din Romania, fabrici de someri... Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a iesit din operatie: Medicii i-au facut patru by-pass-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x