Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Cum arată marcajele speciale din stațiile de autobuz și tramvai. Oamenii nu cred în respectarea lor: "Tot o să se înghestuie lumea"

Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, autorităţile din Iaşi caută soluţii pentru a reduce cât de mult posibil riscul de infectare cu noul coronavirus. Începând de ieri în staţiile autobuz şi tramvai din Iaşi au apărut marcaje noi, care au scopul de a proteja călătorii.

Ideea acestor semne desenate în toate staţiile de autobuz şi de tramvai nu este de a le arăta oamenilor unde trebuie sa se aşeze, ci care este distanţa pe care trebuie sa o păstreze între ei. Distanţa între doua astfel de semne este de aproximativ un metru și jumătate. Deşi le vad şi le înţeleg utilitatea, nu toţi respectă noile marcaje.

"Nu se ţine cont, lumea o să se inghesuie tot timpul. (...)Cunosc sensul, dar nu cred că o să se respecte", susțin, totuși, românii.

Prin noile măsuri, autorităţile din Iaşi au vrut să atragă atenţia cetăţenilor, în speranţa că astfel vor înţelege mesajul şi vor păstra distanţa. De altfel, desenele de pe asfalt au mai mult un rol informativ, oamenii nefiind obligaţi să stea în respectivele perimetre.

Citește și: România intră în starea de alertă mai devreme. Premierul Orban, anunț de ultimă oră: ”Vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra viața românilor!”

Mai mult, călătorilor le va fi măsurată şi temperatura, înainte de a urca în autobuz sau tramvai. Vor putea circula cu mijloacele de transport în comun doar cei a căror temperatură nu depăşeşte 37,5 grade Celsius. Nu vor avea voie să urce nici cei fără mască de protecţie. Vor rămâne însă în continuare curse speciale pentru cadre medicale şi bătrâni.

Recomandari