Antena Căutare

SPAGA apare in caietul de sarcini al celor de la CNADNR

Un autoturism nou cu o valoare intre 25.000 euro si 30.000 euro si o suma de aproape 40.000 de euro! Acestea sunt cateva dintre cerintele pe care Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) le cere consultantului care va castiga licitatia pentru  pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Comarnic-Brasov.

In urma cu patru luni, CNADNR a anuntat lansarea unei licitatii pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar constructiei autostrazii, dar licitatia a fost amanata de mai multe ori, in urma contestatiilor depuse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor de trei case de avocatura.

Recent, publicat chiar pe site-ul CNADNR, in caietul de sarcini se poate vedea una din cerintele Companiei Nationale de Drumuri catre consultantul care va castiga licitatia: "Fara a aduce atingere celor prevazute in contractul de servicii, Consultantul va pune la dispozitia Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP), din cadrul CNADNR, dedicata exclusiv implementarii acestui Proiect pe intreaga durata a contractului de servicii, un autoturism nou cu o valoare intre 25.000 euro si 30.000 euro. Mai mult, Consultantul va asigura instruire la locul de munca omologilor de la Beneficiar (CNADNR n.r.) precum si sesiuni de instruire oficiala in tara/strainatate, in special in domeniile privind contractele de concesiune/PPP si gestionarea proiectelor si a contractelor. Programul de instruire va fi propus Beneficiarului la o data ulterioara, in cursul desfasurarii activitatilor Consultantului si va fi discutat integral cu Beneficiarul in acel moment. In acest scop, Consultantul va asigura un buget propriu pentru instruire cuprins intre minim 30 000 Euro si maxim 40 000 euro fara TVA", scrie in caietul de sarcini.

Pana acum, autostrada Comarnic - Brasov, care ar trebui sa fluidizeze traficul inspre munte, este realizata dar doar pe hartie.

Aceasta autostrada ar fi fost o premiera pentru Romania, pentru ca ar fi fost primul mare proiect realizat printr-un parteneriat public-privat. O prima incercare de constructie a acestei autostrazi a fost in 2004, pe vremea cand Nastase era premier, apoi in 2010 s-a incercat un nou proiect, insa ambele s-au soldat cu esec.

In urma cu doua zile premierul Victor Ponta si-a aratat nemultumirea fata de blocarea procesului de licitatie pentru Comarnic-Brasov, solicitand conducerii Ministerelor Transporturilor, Finantelor, Justitiei si Secretariatului General al Guvernului sa gaseasca o solutie pentru reluarea licitatiei la autostrada Comarnic-Brasov. El a aratat ca "birocratia politica" si Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) au blocat aceasta procedura.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

BREAKING NEWS: Francezii au gonit tiganii romani si le-au dat foc la "asezari"... Accident de tramvai in Arad! Trei persoane au fost ranite ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x