Antena Căutare

Cum vezi că ai cumpărat ouă vechi! Testul pe care trebuie să-l faci de Paște!

Au rămas mai puţin de trei săptămâni până la Paşte şi toată lumea cumpără ouă în această perioadă. Totuși, puțini sunt cei care știu ce truc pot folosi pentru a afla dacă ouăle sunt proaspete sau nu! Testul acesta nu dă greș niciodată!

Au rămas mai puţin de trei săptămâni până la Paşte şi toată lumea cumpără ouă în această perioadă. Totuși, puțini sunt cei care știu ce truc pot folosi pentru a afla dacă ouăle sunt proaspete sau nu! Testul acesta nu dă greș niciodată!

La mare căutare sunt ouăle de ţară, despre care credem că sunt mult mai sănătoase decât cele din fermele mari. Atenţie, însă, dacă nu sunt proaspete ne pot face mai mult rău decât bine.

Sătenii nu scriu pe ele data când le-au cules din cuibar, aşa că ouăle de țară pot fi expirate. Există însă trucuri prin care ne putem da seama dacă oul este proaspăt sau vechi, deci expirat.

În gospodăria Lenuţei Borfoten din satul Pădureni, judeţul Botoşani, găinile zburdă libere. Femeia ia zilnic din cuibar 10-12 ouă pe care le păstrează pentru copii. Le strânge pentru Paşte şi le ţine într-o cameră fără foc. Dar, înainte să le înroşească, le verifică în apă.

CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ OUĂLE SUNT VECHI SAU PROASPETE

„Când le pui la fiert, care-s proaspete, stau la fundul apei, în cratiţă, care sunt mai vechi, se ridică la suprafaţă”, este trucul folosit de Lenuța Borfoten.

Explicaţia are o bază ştiinţifică: cojile de ou sunt poroase şi, în timp, permit aerului să intre în interior. Astfel, cu cât este mai vechi oul, cu atât intră mai mult aer în el şi pluteşte. Un alt test este să-l agiţi. Când conţinutul se clatină, înseamnă că este vechi. Prospeţimea oului se mai "citeşte" şi pe coajă.

„Are un fel de nisip fin aşa pe dânsele. Dacă-s mai vechi, sunt mai lunecoase” (Lenuța Borfoten)

Cum vezi că ai cumpărat ouă vechi! Testul pe care trebuie să-l faci de Paște!

Tarabele din pieţe sunt pline în această perioadă de ouă de ţară. Sunt căutate pentru că sunt mai gustoase şi. naturale. În plus au cam acelaşi preţ cu cele din magazine.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ MĂNÂNCI OUĂ DE ȚARĂ!

Nutriţioniştii spun că ouăle de la găini crescute la ţară sunt bogate în vitamine şi proteine şi au un conţinut mai ridicat de acizi graşi Omega-3 şi Omega 6, spre deosebite de cele provenite din ferme, sărace în nutrienţi. Un român consumă în medie 225 de ouă pe an.

CE CONȚIN OUĂLE DE ȚARĂ

- bogate în vitamine şi proteine

- au mai mult Omega 3 şi Omega 6

- încărcătura glicemică este zero

Un deținut periculos a evadat dintr-un penitenciar aflat în apropiere de Capitală: „Au fost blocate ieșirile și alarmată... Ce s-a ales din „România - grânarul Europei”! Sute de școli au dispărut, iar situația se agravează: „Nu mai avem unde să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x