Situația devine alarmantă în România după ce mii de persoane s-au plâns că au fost păcălite pe internet! Cum îți dai seama că ai primit un mesaj de la hackeri și ce trebuie să faci ca să nu ai de suferit?
Peste 1000 de oameni s-au plâns că le sunt preluate ilegal datele personale.
Voucherele cu reduceri sau câştiguri imediate sunt la ordinea zilei, iar cu un sigur click aţi putea intra în posesia premiilor. În realitate, un simplu share sau click înseamnă că oferiţi datele personale hackerilor.
Dai un click si un share si ai castigat un voucher, o pereche de pantofi, tigari sau te miri ce. Aproape zilnic apare cate o teapa care se foloseste de numele unor mari branduri si care spera sa obtina cateva date esentiale de la romani: nume, domiciliul, adresa de email si un share.
Par niste date insignifiante, dar in realitate cand apesi acel share, tu iti dai acordul ca datele tale sa fie vandute. Sau si mai rau, ca pe calculator sa fie instalata o aplicatie care sa iti monitorizeze comportamentul, discutiile, practic tot ce faci pe calculator. Iar datele sunt din nou vandute.