Antena Căutare

(P) Cum scazi consumul la carburant

Creșterea semnificativă a prețului la carburant din ultimul an este o provocare pentru șoferi. Cum numărul de kilometri parcurși rămân aceiași sau chiar cresc, proprietarii de mașini au nevoie să devină atenți la obiceiuri de șofat și modul de întreținere a autoturismului.

(P) Cum scazi consumul la carburant Galerie
Cum scazi consumul la carburant

În continuare îți prezentăm 5 moduri în care crește consumul și cum poți reduce costurile la benzină sau motorină din mici schimbări.

1. Utilizarea anvelopelor vară - iarnă, adecvat condițiilor meteo

O mașină prevăzută cu anvelope de iarnă în sezonul cald crește consumul cu până la 25 %, aflăm de la specialistul anvelope.ro. Aceasta înseamnă că la fiecare 100 de km poți scădea între 1 și chiar 2.5 l de carburant, în funcție de consumul de bază al mașinii. La 1000 km/ lunar parcurși, poți avea 20 litri salvați doar din lipsa cauciucurilor potrivite. Considerând prețul în creștere la combustibil, montarea de anvelope de vară in sezonul cald este o măsură sigură pentru a economisi bani.

2. Viteza legală în oraș aduce economii

Viteza legală în majoritatea orașelor este de 50 km/ oră din motive de siguranță. Un al doilea beneficiu pe care șoferii au nevoie să îl cunoască este că diferența de 10 km/ oră (între 50 km/ oră și 60 km/ oră) nu este doar amenda și condiții de frânare reduse, ci și consumul de carburant. Cei 10 km/oră cresc consumul cu o treime. Păstrarea unei viteze constante de 40 - 50 km / oră în oraș e sigură și reduce din consumul de carburant.

3. Condusul sportiv

Surplusul de adrenalină dat de ”șofatul sportiv”, cu accelerări și frânări bruște, vine cu un cost: cel al unui consum mai mare de carburant. Este nevoie de mai multă energie pentru a crește viteza, implicit un volum mai mare de combustibil la accelerare. De altfel, accelerarea bruscă poate solicita inclusiv frânări bruște, iar consumul crește semnificativ. Creșterea treptată a vitezei la nivelul dorit și frânarea lină sunt moduri în care poți economisi combustibil.

4. Turarea optimă a motorului

Sub și supra turarea motorului aduce două dezavantaje, ambele care atrag pierderi. Pe de o parte consumul de carburant e mai mare, pe de altă parte mașina se uzează prematur. Ce e de făcut? Schimbarea la timp a vitezelor este modul în care păstrezi autoturismul funcțional pe termen lung și scazi costurile la carburant. Raportul este diferit de la mașină, la mașină. Ca sfat general este să schimbi viteza în treaptă superioară când tremură sau să dai drumul la accelerație când crește nivelul de zgomot. Mașinile moderne au indicator pe bord care arată necesitatea schimbării vitezelor.

5. Aerul condiționat

Aerul condiționat este un consumator suplimentar al mașinii. Funcționarea aerului condiționat poate atrage un consum cu peste 10 % mai mare de carburant. Folosește aerul condiționat atunci când este necesar pentru a te simți confortabil. Când temperaturile sunt suportabile, alege doar ventilația mașinii.

6. Greutatea suplimentară

Orice greutate în plus în mașină se adună la consumul de carburant. Golește portbagajul de obiecte care nu îți sunt necesare imediat.

(P) Cum trebuie să fie un bun îngrijitor bătrâni pentru a putea face față acestui job solicitant... (P) Modalități eficiente pentru a scăpa de stres și încordare pe care să le încerci chiar acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x