Antena Căutare

Cutremurul strica distractia! Barurile care functioneaza in cladirile cu risc seismic din Centrul Vechi al Bucurestiului ar putea fi inchise

Barurile din Centrul Vechi al Capitalei si-ar putea pune lacatul pe usa. In cladirile cu bulina rosie nu vor mai putea functiona baruri, cafenele sau societati comerciale. E propunerea unui consilier de la Primaria Capitalei. Nu doar patronii au de suferit, daca proiectul devine realitate. Proprietarii locuintelor din imobilele cu risc seismic trebuie sa isi ia adio de la chiriasi. Reporterii Observator au descoperit ca acum siguranta in Centrul Vechi sta doar in cuvantul proprietarilor.

Am avut nevoie de cateva minute de plimbare in Centrul Istoric ca sa gasim prima cladire de inchiriat. Ca orice viitor "patron", am incercat sa aflam cat mai multe despre contructie.

Daca n-am fi avut-o in fata ochilor, poate am fi crezut ca e cladirea perfecta pentru un bar. In realitate, casa de la numarul 26 de pe Strada Lipscani, construita in 1884, e un pericol public. Marturie sta bulina rosie prinsa pe fatada.

Daca ziua clientii se mai uita in jurul lor, noaptea nu ii mai deranjeaza nimic. Prinsi de valul petrecerii, nimeni nu mai e preocupat de cum arata cladirea sau de sigura este.

Chiar daca recunosc ca le este teama, clientii nu ezita nicio clipa sa isi petreaca timpul liber in Centru. Nu exista cafenea fara clienti. Cele mai multe cladiri sunt cu grad seismic I si II.

Primaria Capitalei cauta o solutie. Pregateste un proiect prin care interzice activitatile comerciale in cladirile cu risc seismic de gradul I sau II. Nici proprietarii nu vor mai putea sa-si inchirieze imobilele, pana cand acestea nu vor fi consolidate.

Casele pe role, sigure la cutremure... Scoala romaneasca in 2013: violenta si absente! Ministrul Educatiei vrea sa faca noi schimbari ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x