Căutare Live

Date îngrijorătoare înainte de relaxare! A scăzut alarmant vârsta medie a persoanelor infectate, în ultima săptămână

Cel mai recent raport în România arată că vârsta medie a persoanelor confirmate cu coronavirus, în săptămâna 27 aprilie – 3 mai, a fost de 48 de ani. ”În săptămâna 27 apr – 3 mai, 39.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău şi Vrancea” a anunţat, marţi, INSP.

Coronavirus în România. Foto ilustrativă

Hepta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, marţi, că 75.1% din decesele înregistrate în săptămâna 27 aprilie – 3 mai au fost la persoane de peste 60 ani, 87,7% având cel puţin o morbiditate. Cele mai multe decese s-au înregistrat la bărbaţi, iar 1 din 7 cazuri confirmate a fost la personal medical.

Citește și: De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Medicii unui spital din Franța vin cu dovezi

Suceava, București și Cluj, cei mai mulți noi infectați cu Covid-19

”În săptămâna 27 apr – 3 mai, 39.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău şi Vrancea” a anunţat, marţi, INSP.

Specialiştii au precizat că 1 din 7 cazuri confirmate a fost la personal medical, vârsta medie a persoanelor infectate fiind de 48 de ani. Potrivit sursei citate, 45% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Galaţi, Bucureşti, Mureş şi Arad.

Citește și: Alertă! Focar de Covid-19 descoperit în Bacău. Cel puțin 64 de oameni infectați la un centru de recuperare din oraș

”75.1% din decese au fost la persoane peste 60 ani şi 61.8% din decese au fost la bărbaţi. De asemenea, 87.7% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate”, a mai transmis INSP.

Vârsta medie a persoanelor decedate din cauza coronavirus a fost de 68 de ani. Încă 325 de cazuri noi de îmbolnăvire au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, totalul fiind 13.837. Judeţul Suceava a trecut de 3.000 de îmbolnăviri, iar în Bucureşti sunt 1.376 de cazuri.

Numărul deceselor a ajuns la 827.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Dispar țigările mentolate și cu capsulă! Mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în ți...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri