Antena Căutare

De Sfânta Filofteia nu trebuie să faci SUB NICIO FORMĂ asta! Vei atrage necazuri tot anul viitor!

7 decembrie este ziua în care este sărbătorită Sfânta Filofteia. Aceasta este considerată ocrotitoarea copiilor. Iată care sunt tradițiile și obiceiurile pe care nu trebuie să le încalci.

Moaștele Sfintei se află la Curtea de Argeș, la vechea ctitorie domnească „Sf. Nicolae”, fiind aduse aici de domnitorul Mircea cel Bătrân. Se crede că moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia poartă un blestem. Pe săculețul în care se află rămășițele acesteia stă scris „să se ferească cel care va cuteza să ciupească cât de puţin din sfintele moaşte, căci am pus blestem asupra lor”.

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Filofteia

Nu este bine să lucrezi de ziua Sintei Filofteia. Se spune că oamenii credincioși respectă această zi pentru a fi feriți de boli și necazuri. Bătrânii cred că viile sunt protejate de mană, dacă nu se muncețte azi.

Se mai spune că femeile care nu puteau să rămână gravide se rugau cu ardoare sfintei pentru a rămâne însărcinate.

Se mai spune că în această zi este bine să nu folosești obiecte ascuțite în gospodărie și să faci pomeni celor săraci, mai ales copiilor, dacă vrei să îți meargă bine.

BREAKING NEWS. Ce s-a întâmplat cu elevul care A PĂLMUIT-O pe profesoara de educație civică! Decizie de ultimă oră... Percheziţii în 7 judeţe şi în Capitală. 40 de persoane vor fi duse la audieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x