Antena Căutare

Debransatii de la caldura vor plati de 3 pana la 5 ori mai mult pentru partile comune

Romanii debransati de la sistemul centralizat de incalzire vor trebui sa plateasca mai mult din factura la caldura a celorlalti locatari. Daca in momentul de fata acestia platesc 10% din partile comune, la iarna vor plati intre 30% si 50%. Asta reiese dintr-un ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru serviciile comunitare de utilitati publice. Astfel, in cazul unui bloc cu 20 de apartamente bransate si cinci debransate, posesorii de centrale termice ar putea plati in plus pana la 300 de lei pe luna.

Debransatii ar urma sa plateasca 30% din factura CET in lunile decembrie, ianuarie si februarie si 50% in celelalte luni. Potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementarea Serviciilor Comunale masura se va aplica in sezonul de incalzire 2010-2011.

In cazul unui bloc cu 25 de apartamente, din care cinci sunt debransate si au montate centrale termice, un apartament de doua camere consuma lunar, doua gigacalorii.

Astfel, cei care s-au debransat si au preferat alte sisteme de incalzire ar plati in plus intre 60 de lei si 90 de lei, in functie de costul
gigacaloriei. Pretul facturii poate creste considerabil, daca vecinii consuma mai multa energie termica.

In timp ce proprietarii sunt foarte nemultumiti de aceasta decizie, reprezentantii CET spun ca si locatarii cu centrala proprie beneficiaza de caldura de pe scara, asigurata prin sistemul central de incalzire.

Boc, fata-n fata cu sindicalistii... Luni se da startul protestelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x